شیرین هانتر:کاهش اختلافات ایران و آمریکا منجر به موفقیت مذاکرات وین می شود-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

شیرین هانتر:کاهش اختلافات ایران و آمریکا منجر به موفقیت مذاکرات وین می شود

عضو شورای روابط خارجی آمریکا گفت: ایران و آمریکا انتظاری که از نتایج مذاکرات دارند متفاوت است و تا زمانی که اختلافات کم نشوند نمی‌توان انتظار موفقیت مذاکرات را داشت. پر واضح است که مذاکره برای مذاکره مثمر ثمر نخواهد بود و هرگونه مذاکره‌ای باید منتهی به نتیجه شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۲ - ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 11
کد خبر: ۱۰۹۳۰۸

به گزارش راهبرد معاصر ایران و طرف‌های دیگر برجام از ۸ آذر، بار دیگر گفتگوهای وین را از سرمی گیرند- مذاکراتی که به گفته تهران روی «حرف زدن محض» تمرکز نخواهد داشت و هدف از آن حصول توافقی ملموس و در راستای تأمین منافع متقابل است. همزمان، آمریکا به رغم ادعاها مبنی بر تمایل برای بازگشت به برجام، همچنان با پافشاری بر رویکرد تحریمی خود، به سنگ اندازی در مسیر مذاکره ادامه می‌دهد و به صراحت می‌گوید احیای توافق ۲۰۱۵، مبنایی خواهد شد برای طرح سایر موضوعات نگران کننده!

با یادآوری مسئولیت آمریکا در بروز وضعیت کنونی برجام و نقش سکوت سه کشور اروپایی در زیاده‌خواهی واشنگتن، ایران می‌گوید اگرچه خواستار دستیابی به توافقی خوب است اما بی اعتمادی همچنان بر فضای مذاکره حاکم است و همین امر دلیلی خواهد بود برای اینکه ایران از طرف مقابل تضمین بگیرد و به دنبال راستی آزمایی وعده‌ها باشد.

ایران مخالف مذاکره برای مذاکره است و معتقد است مذاکرات به دور از تعیین پیش شرط و روند فرسایشی شدن، باید نتایج ملموسی به همراه داشته باشد.

در همین راستا، «شیرین هانتر» عضو شورای روابط خارجی آمریکا و استاد دانشگاه جورج تاون کلمبیا در گفتگویی با خبرنگار مهر به جزئیات مذاکرات احتمالی پیش رو پرداخت. هانتر توافق ایران و طرف‌های دیگر برجام برای از سرگیری مذاکرات وین را گامی مثبت خوانده و در عین حال تاکید کرد که موفقیت مذاکرات بستگی به عوامل مختلف دارد به ویژه به اراده طرفین برای دستیابی به مصالحه.

پر واضح است که مذاکره برای مذاکره مثمر ثمر نخواهد بود و هرگونه مذاکره‌ای باید منتهی به نتیجه شودوی همچنین در خصوص پافشاری ایران بر این نکته که مذاکرات باید نتیجه محور باشد و مذاکره برای مذاکره را نخواهد پذیرفت گفت: پر واضح است که مذاکره برای مذاکره مثمر ثمر نخواهد بود و هرگونه مذاکره‌ای باید منتهی به نتیجه شود.

هانتر در عین حال گفت مشکل اینجا است که ایران و آمریکا انتظاری که از نتایج مذاکرات دارند متفاوت است و تا زمانی که اختلافات کم نشوند نمی‌توان انتظار موفقیت مذاکرات را داشت.

وی در خصوص ندادن تضمین از سوی دولت آمریکا به ایران مبنی بر عدم خروج مجدد واشنگتن از هرگونه توافق احتمالی و پافشاری ایران بر ارائه چنین تضمینی از سوی دولت بایدن گفت مشکل این است که دولت بایدن نمی‌تواند دولت‌های بعدی آمریکا را به تصمیم دولت خودش متعهد کند و حتی اگر بایدن برای دوره ریاست جمهوری خودش به ایران تضمین دهد، دولت‌های بعدی آمریکا می‌توانند از تعهدات خود طفره بروند.

هانتر با تأیید این نکته که تجربیات ایران در گذشته اصرار ایران بر ارائه ضمانت از سوی آمریکا را قابل درک می‌کند، گفت: پافشاری بر این نکته شانس دستیابی به توافق را کاهش می‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به نقش ضعیف اروپا در مذاکرات و ناتوانی اروپایی‌ها در جبران خسارات ناشی از خروج ترامپ از برجام و اینکه آیا در مذاکرات آتی وین هم اروپایی‌ها مانند گذشته منفعلانه عمل خواهند کرد یا خیر گفت: همانطور که تجربیات ایران در گذشته و در دوره ترامپ نشان داده اروپایی‌ها قادر نیستند برای رفع تحریم‌های ایران کاری بکنند و هرگز علیه تحریم‌های آمریکا علیه ایران موضع گیری نخواهند کرد.

وی در تشریح علت ناتوانی اروپایی‌ها در این خصوص گفت: آنها قادر نیستند با تحریم‌های آمریکا مخالفت کنند زیرا چنین اقدامی تأثیر منفی زیادی بر اقتصاد خود اروپایی‌ها و منافع استراتژیک آنها خواهد داشت.

هانتر گفت صرف نظر از اینکه بسیاری از اروپایی‌ها از منظر آمریکا به ایران نگاه می‌کنند، تصریح کرد: واقعیت امر این است که تلاش‌های بایدن برای بهبود همکاری‌های دو طرف اقیانوس اطلس موجب شده است تا مخالفت با سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه ایران برای اروپا حتی سخت‌تر از گذشته شود./مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده